Naar verwachting worden de SwapBots in September 2017 gelanceerd voor verkoop, tegelijkertijd zal ook de SwapBots app te downloaden zijn. Kun je echt niet wachtten en wil je er als allereerste bij zijn klik dan op: Pre-Order.
Om SwapBots te kunnen spelen heb je maar 1 SwapBot nodig. Maar om het beste uit het spel te kunnen halen, adviseren we 3 of meer SwapBots te gebruiken om het unieke "Swappen" te kunnen ervaren. Daarom zullen de SwapBots ook in een pakket van 3 SwapBots verkocht gaan worden. Tijdens de lancering van de SwapBots zullen er 9 verschillende SwapBots worden uitgegeven. Daarna zullen er snel meer nieuwe SwapBots karakters worden uitgebracht. Iedere keer als er nieuwe SwapBots karakters uit zullen komen worden ze in series van 9 nieuwe karakters tegelijk uitgebracht.
SwapBots werkt op de meest iOS (Apple) en Android tablets en smartphones. Op iOS wordt nog gewerkt aan het verbeteren van SwapBots op iPad 3, iPhone 5 en nieuwere versies. Voor Android apparaten wordt Android 4.1 of nieuwere versies aangeraden. Je kan SwapBots ook spelen op oudere iOS of Android apparaten maar we kunnen de werking van SwapBots op deze apparaten niet garanderen.
Klik hier voor een uitleg van het spel.
We verwachtten dat het spel het meest populair zal worden onder 6 tot 11 jarige kinderen, maar het spel is voor alle leeftijden. Stiekem zullen oudere broers, zussen en ouders er ook veel speel plezier van hebben 😉
Nee helaas nog niet. Zodra het SwapBots speelgoed worden gelanceerd zal tergelijkertijd ook de SwapBots app te downloaden zijn. Naar verwachting worden de SwapBots in Augustus 2017 gelanceerd voor verkoop.
In de nabije toekomst zal SwapBots hoogst waarschijnlijk ook beschikbaar worden in meerdere talen maar tijdens de lancering zal SwapBots alleen in het Engels te downloaden zijn. Echter in het spel wordt er weinig geschreven of gesproken en zal automatisch duidelijk worden hoe je het moet spelen, ongeacht welke taal je spreekt.
Augmented Reality (AR) is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. In het Nederlands betekent Augmented Reality letterlijk: aangevulde werkelijkheid. Het is dus een mix van de realiteit met een virtuele toevoeging of verrijking. In Nederland is Augmented Reality vooral bekend geworden door de dinos-actie van Albert Heijn. Via de smartphone-camera kon je de dino’s van de verzamelkaarten tot leven brengen. Ook Pokémon Go en Snapchat bevatten ook vormen van Augmented Reality Voor Augmented Reality hoef je geen speciale bril te dragen zoals bij Virtual Reality. De extra’s zijn met het blote oog onzichtbaar en komen pas tevoorschijn als je bijvoorbeeld via je smartphone of tablet camera kijkt.
SwapBots is een startend bedrijf uit Engeland (UK) opgericht door het team achter Draw & Code - Een bedrijf gespecialiseerd in AR, VR en andere interactieve technologieën. Het SwapBot speelgoed is gemaakt door het toonaangevende speelgoed producerende bedrijf Creata. Om het speelgoed tot leven te brengen, wordt gebruik gemaakt van software van Unity 3D en Vuforia.